Paprika Soslu Makarna
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 3 renkli paprika veya 3 sivri kırmızı tatlı biber
- 1 orta boy soğan
- 3 Yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe göre)
- 250 ml su
- 2 tatlı kaşığı sebze çeşnisi
- 100 ml süt kreması
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
- 1 paket makarna
Hazırlanışı
Öncelikle paprikalari yıkayıp, içini temizleyip, küp küp doğruyoruz ve kenarda bekletiyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Dolmalık fıstıkları sıvı yağda orta boy tencerede kavuruyoruz. Ardından soğanları ilave edip beraber kavurmaya devam ediyoruz. Paprikaları da ilave edip hepsini beraberce 4 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz. Sebze karışımının yarısını bir tabağa alıp kenarda bekletiyoruz. Geri kalan sebze karışımına 250 ml. su ve 2 tatlı kaşığı sebze çeşnisi ilave ettikten sonra 10 dakika kaynatıyoruz. Sebze karışımı kaynadıktan sonra püre haline getiriyoruz. Tuz, karabiber ilave ettikten sonra süt kremasını ve ayırmış olduğumuz diğer sebzeleri de ilave ediyoruz. Tuzlu suda makarna kaynatıyoruz. Makarnanın pişmesine yakın sosu bir taşım daha pişiriyoruz ve sıcak olarak süzülmüş makarna ile servise sunuyoruz. İsteğe göre sos ayrı olarak tabakta makarna üzerine dökülebilir veya tencerede makarna ile karıştırabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder