Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
20 Mayıs 2014 Salı

Sucuklu Kuru Fasulyenin Yapımı



NefisYemekTarifleri-Z8CQfhKzn

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 35dk


Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru fasulye (4-5 saat önceden ıslatılmış olması lazım )
  • 125 gr dana sucuk
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı acı pul biber



Hazırlanışı

Bu yemeği yapmak için sabah kalktığımızda ilk işimiz fasulyeyi sıcak suyla ıslatmak olsun yada gece yatmadan önce de ıslatılabilir ama en az 4-5 saat suda beklemesi lazım. Ben fasulye yemeğini yaparken soğan koymadım ama siz isterseniz katabilirsiniz. Soğan sevmeyen biri olarak soğansız da çok güzel oldu:) Yemeğimizin yapımına geçerken ilk önce düdüklü tencere küp küp doğradımız sucukları yağda 1-2 dk çevirelim. Ardından saçayı ve pul biberi de ekleyip kavuralım. Suda ıslattığımız fasulyeyi iyice yıkadıktan sonra tenceremize ilave edelim. Ardından üstünü geçinceye kadar sıcak su ve tuz ekleyip düdüklümüzün kapağını kapatalım. Düdüklü kaynamaya başlayınca 35 dk kısık ateşte kaynatalım (yemeğimizin pişip pişmediğini kontrol edelim,  gerekirse 5 dk daha kaynatalım) Yanında acı biber turşusuyla servis edince bir muhteşem oluyor:) afiyet olsun.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz