Ton Balıklı Fırında Makarna
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 paket makarna
- 2 kutu tonbalığı (160 gr)
- Yarım demet maydanoz
- 1 bardak kaşar rendesi
- 1 çay bardağı peynir rendesi
- 2 bardak süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tencerede bir yemek kaşığı sıvı yağ ile margarini eritin ve unu kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ve suyu ekleyin kaynayana kadar karıştırın tuzu ilave edin ve altını kapatın. Borcamı kalan sıvı yağ ile yağlayın ve makarnayı boşaltın. İçine 1 su bardağı kadar hazırladığımız beşamel sosdan koyun, kıyılmış maydanozları, iki kutu ton balığını, peynir rendesini, kekik ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Üzerine de kalan beşamel sosu ekleyin onun üzerine kaşar rendesini ekleyip üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder