Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
22 Mayıs 2014 Perşembe

Ton Balıklı Fırında Makarna



NefisYemekTarifleri-yGeC9gpg0

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 30dk






Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 2 kutu tonbalığı (160 gr)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 bardak kaşar rendesi
  • 1 çay bardağı peynir rendesi
  • 2 bardak süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • tuz, karabiber, kekik



Hazırlanışı

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tencerede bir yemek kaşığı sıvı yağ ile margarini eritin ve unu kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ve suyu ekleyin kaynayana kadar karıştırın tuzu ilave edin ve altını kapatın. Borcamı kalan sıvı yağ ile yağlayın ve makarnayı boşaltın. İçine 1 su bardağı kadar hazırladığımız beşamel sosdan koyun, kıyılmış maydanozları, iki kutu ton balığını, peynir rendesini, kekik ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Üzerine de kalan beşamel sosu ekleyin onun üzerine kaşar rendesini ekleyip üzeri kızarana kadar 200 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Ton Balıklı Fırında Makarna



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz