Vişne Likörü Yapımı
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 4 saat üzeri
Malzemeler
- 1 kg vişne
- 750 gr şeker
Hazırlanışı
Kavanoza önce vişne üzerine biraz şeker, tekrar vişne tekrar şeker ilavesi ile doldurulur ve güneşe konur. şeker eriyene kadar çalkalanır ve akşamları içeri alınıp sabah güneşe konur.
Şeker eridikten sonra likör baharatları ilave edilerek yaklaşık 2 ay kadar serin bir yerde bekletilir.sonra baharatlar çıkartılır.
Baharatçılardan likör baharatı olarak bulabilirsiniz.
Bu oranlardan istediğiniz ölçülerde yapabilirsiniz. yaptığınız ölçülere göre baharat miktarı ayarlanmalıdır.
Ben 2 kg vişne ölçüsü ile yapıyorum. Bu miktar için;
- 3-4 nuskat
- 6-7 karanfil
- 2-3 çubuk tarçın
- 2 zencefil
Servis için hazırlarken eczaneden alınan likör için alkol den
1 su bardağı alkol, 2 su bardağı su, 1 su bardağı vişneden hazırladığımız konsantreden konarak karıştırılır.
Bu oranda isteğinize göre su ve konsantre oranı değişebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder