Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
19 Mayıs 2014 Pazartesi

Vişne Likörü Yapımı



NefisYemekTarifleri-ufv5SzpsO

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 4 saat üzeri



Malzemeler

  • 1 kg vişne
  • 750 gr şeker



Hazırlanışı

Kavanoza önce vişne üzerine biraz şeker, tekrar vişne tekrar şeker ilavesi ile doldurulur ve güneşe konur. şeker eriyene kadar çalkalanır ve akşamları içeri alınıp sabah güneşe konur.
Şeker eridikten sonra likör baharatları ilave edilerek yaklaşık 2 ay kadar serin bir yerde bekletilir.sonra baharatlar çıkartılır.
Baharatçılardan likör baharatı olarak bulabilirsiniz.
Bu oranlardan istediğiniz ölçülerde yapabilirsiniz. yaptığınız ölçülere göre baharat miktarı ayarlanmalıdır.
Ben 2 kg vişne ölçüsü ile yapıyorum. Bu miktar için;
  • 3-4 nuskat
  • 6-7 karanfil
  • 2-3 çubuk tarçın
  • 2 zencefil
kullandım.
Servis için hazırlarken eczaneden alınan likör için alkol den
1 su bardağı alkol, 2 su bardağı su, 1 su bardağı vişneden hazırladığımız konsantreden konarak karıştırılır.
Bu oranda isteğinize göre su ve konsantre oranı değişebilir.



  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz