Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
30 Mayıs 2014 Cuma

Yoğurtlu Analı Kızlı

NefisYemekTarifleri-TYEXmxNZs

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 100 gr kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 fincan pirinç
  • 3 yemek  kaşığı un
  • 1 kase tuzlu yoğurt yada süzme yoğurt
  • Tereyağı
  • Nane, tuz, karabiber

Hazırlanışı

Bulguru 1 çay bardağı suyla ıslatalım ve biraz şişmesi için bekleyelim. Bu arada kıymayı kavuralım, üzerine küp doğranmış soğanı da ilave edip kavurmaya devam edelim. Ocaktan alınca tuzunu ve karabiberini ekleyip harmanlayalım.
Bulgurun içine biber salçası ve tuz katıp yoğuralım. Bulgurlar ezilince un ilave edelim ve yoğurmaya devam edelim. Aralarda azar azar su ilavesini unutmayalım. Sonucunda parçalanmayan sakız gibi bir hamur olmalı.
Tencereye su koyup kaynatalım. Pirinci de içine katalım. Pirinçler pişince tuzlu yoğurdu katıp erimesi için biraz daha kaynatalım.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. İşaret parmağımızla ortasını oyup kıymadan dolduralım ve ağzını kapatalım. Hamurdan birazda minik misketler yuvarlayalım.
Kaynayan çorbanın kıvamını kontrol edelim. Çok suluysa tuzlu yoğurt ilavesi yapılabilir. Daha sonra köftelerimizi de içine atıp kaynatmaya devam edelim.
Tavada tereyağı eritelim ve kuru nane ekleyelim. Köftelerimiz piştikten sonra çorba tabağına alalım ve üzerine naneli yağdan gezdirelim. Afiyet olsun:)

Yoğurtlu Analı Kızlı 1

Yoğurtlu Analı Kızlı 2

Yoğurtlu Analı Kızlı 3

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz