Alman Pastası Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Hamur malzemelerini bir kaba alın ve azar azar un ekleyerek yumuşak bır hamur yoğurun 1 saat mayalandırın.
Pasta kremasını üzerindeki tarıfe göre hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizin. 190 derece fırında altları kızarana kadar pişirin. Soğuyunca aralarını bıçakla kesip kremayı sıkın. Üzerine çikolata sos gezdirip pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder