Domates Çorbası
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- Yarım kilo domates
- 2 adet kırmızı soğan (veya kuru soğan)
- 3 diş sarımsak
- 10-15 dal taze kekik
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı şeker
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- 3 su bardağı (750 ml) tavuk suyu (veya sebze suyu)
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı su
- 2-3 dal taze kekik
- 2-3 tane defne yaprağı
Hazırlanışı
Fırınınızı 220derece de çalıştırın.
Borcama ikiye kestiğiniz domatesleri, kesilen bölümleri üstte olacak şekilde dizin. Üzerine halka kesilmiş soğan, taze kekik yerleştirin ve zeytinyağı gezdirin. Tuz, karabiber ve şekeri de ekleyip fırında üzerleri karamelize olana kadar pişirin (30dk kadar).
Tüm malzemeleri bir tencereye alarak 3 su bardağı sıcak tavuk suyu ekleyin ekleyin kaynadıktan sonra kısık ateşte 10dk tutun.
Daha sonra el blenderı ile çorbayı ezin, Süzgeçten geçirerek kalan domates kabuğu ya da kekik dallarını ayırın. Son olarak tekrar tencereye alıp blenderdan geçirin. Çorbamız servise hazır. Dilerseniz kaşar peyniri ile servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder