Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Haziran 2014 Salı

Fakir Tatlısı

NefisYemekTarifleri-RZfMja53K

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • Küçük çay bardağı
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket fındık
  • Un

Hazırlanışı

Önce şerbetimizi hazırlayalım ki kaynamayan şerbet olduğu için tatlımızı hazırlayıp pişirene kadar şeker erisin. 3 buçuk su bardağı suya 3 su bardağı şekeri ekleyip karıştırın. Arada karıştırın ki şeker tam erisin suda. Hamurumuza gelince 2 yumurta, 2 çay bardağı şekeri 2 çay bardağı sıvıyağı ekleyip karıştırın elle. Önemli not: Ununu çok az az ekliyoruz ilk eklediğimizde. Yoksa topaklanma oluyor. Hamur bir araya gelmiyor, çöpe gidiyor. Malzeme söylediğim halde kaç tane arkadaşımın başına geldi. Yani unu avuç içimizle alıp koyarsak sorun olmaz. Unu çektikçe ekliyoruz. Un ekleyince kabartma tozunu da ekliyoruz. İyice yoğuruyoruz un ekledikçe iyi yoğuruyoruz ki şeker erisin, dağılmasın. Pişerken kıvamı biraz serte kaçıyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlaklar yapıyoruz. Üstüne fındık koyuyoruz. 190-200 derece pişiriyoruz. Fırından çıkan sıcak hamura soğuk şerbetimizi ekliyoruz. Yarım saat sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun

 

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz