Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
15 Haziran 2014 Pazar

Şehriyeli Domates Çorbası

NefisYemekTarifleri-BUN1ZbaLH

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi: 15dk


Malzemeler

  • Yarım çay bardağından biraz fazla arpa şehriye
  • 2 adet büyük boy domates
  • 1 su bardağı tavuk suyu veya bir tablet tavuk bulyon
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Tereyağı tencereye eritiyoruz rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş domatesleri ilave ediyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyerek karıştırıyoruz. Şehriyeleri de ekledikten sonra biraz kavuruyoruz. Daha sonra tavuk suyunu ( veya bir tablet tavuk bulyonu ) ve kaynar suyu ilave ediyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alıyoruz ve servise hazır. Çorbanın kıvamına göre su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Afiyet olsun. ;)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz