Sosyete Mantısı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 2 yufka (Kişi sayısına göre artırılabilir. )
- 350 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- İnce kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Kıyma ısıtılmış tavaya alınıp kavrulmaya başlanır.
Kıyma suyunu salıp çekince 2-3 kaşık zeytinyağı eklenir.
Yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir.
Soğanın rengi değişince salça ve baharatlar eklenip karıştırılır.
5 dakika arada karıştırılarak kavrulur.
En son kıyılmış maydanozlar eklenip ocak kapatılır. İç harcımız hazır.
Yufkalar düz bir zemine alınıp 4 eşit üçgene bölünür.
Üçgen yufka parçasına yağ-su karışımından sürülür.
İç harç yufkanın geniş kenarına konup rulo şeklinde sarılır.
Yaptığımız rulo içe doğru sarılır.
Açılmaması için kürdanla tutturulur.
Yufka bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Fırın tepsisine dizilip üzerine yağ-su karışımından sürülür.
200 derece ısıtılmış fırında pişirilir.
Kürdan çıkarılıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber ve kuru nane gezdirilip servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder