Bisküvili Fındıklı Tavukgöğsü
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 2, 5 su bardağı süt
- 50-75 gram arası katı yağ
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet damla sakızı
- 6-8 adet burçak bisküvi
- Yarım çay bardağı fındık kırığı
Hazırlanışı
Yağ ile un kavrulur. Üzerine süt ve şeker ilave edilir. Kaynayana kadar karıştırılır. 1 adet damla sakızı içine atılır. Ocaktan alınan tatlıya vanilya ilave edilir. Ara ara 15 dakika karıştırılır. Toz haline gelmiş bisküvi-fındık-tatlı bu sırada sunum kaplarına aktarılır. Fındıkla süslenir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder