Bolonez Soslu Lazanya Yapımı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- Lazanya yaprağı (ben 12 adet kullandım)
- 200 gr parmesan peyniri
Hazırlanışı
Önce bolonez sosunu hazırlayalım. Soğanı çok ufak doğrayalım, havuçları ince rendeden geçirelim. Domateslerin kabuklarını soyalım küçük küp şeklinde doğrayalım. Tavaya yağı dökelim. Önce havuç, soğan ve sarımsağı az soteleyelim, sonra kıymayı ekleyelim. Kıymanın rengi değişene kadar pişirelim. Domatesle biberiyeyi ve diğer baharatları da ekleyelim. Karıştıralım ve kapağını kapatıp kısık ateşte tam pişmesini bekleyelim.
O arada beşamel sosumuzu hazırlayalım. Unu yağda hafif pembeleşene kadar kavuralım. Çırpacakla karıştırarak sütü ekleyelim. Kaynayana kadar karıştıralım. Çok kalın olmamalı, akışkan kıvamında olmalı. Tuz ekleyelim ve altını kapatalım.
Borcam yada derin bir tepsiye 1-2 kepçe beşamel sosundan dökelim ve hamuru yerleştirelim. Hamurların üzerine tekrar beşamel sosu dökelim. Ardından bir ince kat bolonez sosu dökelim. Üzerine rendelenmiş parmesan gezdirelim. Ve tekrar hamur yerleştirelim ve aynı sıralama ile 4 yada 5 kat yapalım. En son katta önce bolonez sonra beşamel sosu ve en son peyniri dökelim ve önceden 200 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirelim. Pişirme süresi kullandığınız hamura bağlı. Benim kullandığım lazanya yapraklarının ön haşlamasına gerek yoktu. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder