Dereotlu Patatesli Küçük Poğaça
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 1/2 yaş maya
- 1 yemek toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin(Kase margarin kullanıyorum Teremyağ vb)
- 1 çay bardağı süt
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Hamuru için olan malzemeleri karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlıyoruz. Üstüne yumurta sarısı sürüyoruz ve 180 derece fırında pişiriyoruz.
İçi için; 3 adet orta boy patatesi yıkayıp haşlıyoruz. Piştikten sonra kabuklarını soyup püre haline getiriyoruz. İçine yarım çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı mayonez, yarım bağ dereotunu ince ince kıyıp karıştırıyoruz. Pürüzsüz bir püre elde ediyoruz. Küçük poğaçaları fırından çıkarıp ılıtıyoruz. Bıçakla kesip içini açıyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı hazırladığımız püreden koyuyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder