İslim Kebabı Yapılışı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 4 patlıcan
- 1-2 domates
- 3-4 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
Patlıcanların kabukları pijama şeklinde soyulur, uzunlamasına dilimlenerek kesilir. Patlıcanlar acısının çıkması için tuzlu suda bekletilir ve yıkanıp kurutulur. Kızgın yağda dilimlenmiş patlıcanlar kızartılır.
İslim kebabımızın iç köftesi için yukarıda yazdığımız tüm malzemeler yoğurulur, küçük yassı yuvarlak şekil verilir. Köftelerin iki tarafı da tavada hafif pişirilir.
İki dilim patlıcan artı şeklinde üst üste getirilir, köfte ortaya konur ve patlıcan dilimleri köftenin üstünde birleştirilir, kürdan ile tutturulur. Kürdanın üstüne dilimlenmiş domates ve yeşil biber konulur.
Hazırladığımız patlıcanlar tepsiye alınır. Ilık suda 1 yemek kaşığı domates salçası eritilir ve tepsiye konur.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN :)
0 yorum:
Yorum Gönder