Krepli Tavuk Sote
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 2 yumurta
- 2 bardak süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 11 kaşık un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Arzuya göre çörek otu
- Bir tutam ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı
Çok aşamalı gibi görünse de ben yaparken çok zevk alıyorum. Sunumu tadı çok güzel. 1 gün önceden krebi hazırlasanızda olur. Size kalmış orası tabi.
Öncelikle krebi yapıyoruz. Bütün malzemeleri karıştırıp ısıtılmış tavada arkalı önlü pişiriyoruz. Bir kenara alıp soğutuyoruz. Daha sonra soğanları yağda soteleyip tavukları atıyoruz. Sarımsakları da ilave edip tavuklar rengini değiştirene kadar pişiriyoruz. Salça da ilave edip karıştırıyoruz. En son tuzunu ve baharatlarını da katıp altını kapatıyoruz. Bir çorba kasesine krepleri yerleştirip içine tavuklu harcı koyuyoruz ve üstünü kapatıp kürdanla ağzını kapatıyoruz. Ters çevirip tepsiye yerleştiriyoruz. Beşamel sos içinde un ve yağı kavurup unun kokusu çıkınca sütü ilave ediyoruz. Tuzunu ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırıyoruz. Sonra içi tavuklu kreplerin üstüne döküp kaşar rendeleyip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk pişiriyoruz. Üstü kızarana kadar. Sonra afiyetle yiyoruz:)
0 yorum:
Yorum Gönder