Mersin in Vazgeçilmez Ramazan Tatlısı Kerebiç Tarifi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Hazırlama Süresi: 20dk
Malzemeler
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı irmik
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2/3 çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
Hazırlanışı
Karıştırma kabınıza margarini alın ve erimesini bekleyin. Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edin. Üzerine yumurtaları kırın ve sıvı yağı ilave edin, karıştırın. Daha sonra pudra şekerini ilave edin, son olarak alabildiği kadar unu ekleyip hamurun kulak memesi kıvamına ulaşmasını sağlayın.
İç harcı için ceviz ya da fıstıkları ezin, üzerine tarçın ve toz şeker ilave edin.
Hamurunuza istediğiniz büyüklüklerde yuvarlak şekil verin iç harcından koyup hamurunuzu kapatın ve ister yuvarlak isterseniz de içli köfte gibi şekil verin tepsinize yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve üzerine krem şanti ile köpük süsü verin. Üzerine tarçın, fıstık ya da ceviz içi dökebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Karıştırma kabınıza margarini alın ve erimesini bekleyin. Üzerine irmiği ve kabartma tozunu ilave edin. Üzerine yumurtaları kırın ve sıvı yağı ilave edin, karıştırın. Daha sonra pudra şekerini ilave edin, son olarak alabildiği kadar unu ekleyip hamurun kulak memesi kıvamına ulaşmasını sağlayın.
İç harcı için ceviz ya da fıstıkları ezin, üzerine tarçın ve toz şeker ilave edin.
Hamurunuza istediğiniz büyüklüklerde yuvarlak şekil verin iç harcından koyup hamurunuzu kapatın ve ister yuvarlak isterseniz de içli köfte gibi şekil verin tepsinize yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin ve üzerine krem şanti ile köpük süsü verin. Üzerine tarçın, fıstık ya da ceviz içi dökebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder