Midye Börek
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 6 adet yufka
- Maydanoz
- Peynir
- Kavrulmuş kıyma
- Kaşar peyniri
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Bir çay bardağı tereyağı
- Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı
Öncelikle tereyağı eritilir. Zeytinyağı su ile karıştırılır. Yufka 4′ e bölünür. Her parçaya bu karşımdan sürülür. Şekline gelinirse yufkanın 4′ e böldüğümüz parçanın yuvarlak kısmından büzülerek sivri yerine birleştirilir. Oluşan kelebek şekline peynir veya kıyma, kaşar konulur. Şekli bozulmadan sarılır. Afiyetler olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder