Saklı Köfte
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 50dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 5 adet patlıcan
- 500 gr (yarım kilo) kıyma
- 1 su bardağından biraz fazla galeta unu (yada robotta çekilmiş) kuru bayat ekmek
- 2 adet soğan
- 3 kaşık salça
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yumurta
- 3-4 su bardağı kaynar su
Hazırlanışı
Patlıcanları soyup uzunlamasına dilimliyoruz. 10 dakika suda bekletiyoruz. Sonra kaynar su ile salçayı karıştırıyoruz. 1 tatlı kaşığı tuz, salçalı suya da katıyoruz. Acısını almış olduğumuz patlıcanları bu suya batırıp çıkarıyoruz. Bir borcama yerleştiriyoruz. Salçalı sosumuzdan dört beş kaşık patlıcanların üzerine döküyoruz. Bunları fırında yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Patlıcanlar fırında iken köftemizi hazırlıyoruz. Kıyma, soğan (rendelenecek), bayat ekmek (yada galeta unu), maydanoz, tuz, karabiber, köri, kimyon, yumurta bunları karıştırma kabında karıştırıyoruz. Biraz dinlendirirseniz iyi olur. Köftelerimizi ceviz büyüklüğünde hazırlıyoruz. Yağda hafif kızartıyoruz. Yumuşayan patlıcanlarımız soğuduktan sonra bir patlıcan dilimi üzerine bir köfte koyuyoruz ve uç kısımlarını birleştiriyoruz. Kürdan ile tutturuyoruz bütün köfte ve patlıcanlara bu işlemi yaptıktan sonra borcama diziyoruz ve süslemek için domatesleri yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. Biberlerin de çekirdeklerini ayıklayıp 2-3 cm kadar kesiyoruz. Kürdana önce domatesi üzerine de biberi koyuyoruz. Kalan salçalı sosumuzu hepsinin üzerine gezdiriyoruz. 200 dereceye ayarlamış olduğumuz fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder