Simit Kebabı Yapımı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 500g orta yağlı kıyma et
- 1 çay bardağı köftelik siyah bulgur
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yeme kaşığı dolusu pul biber
- 1 tatlı kaşığı kara biber silme
- 1 tatlı kaşığı kimyon silme
- 1 çay kaşığı karışık baharat tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 adet domates
- 6 adet çarliston biber
- 13 adet çöp şiş
Hazırlanışı
Bulguru geniş bir kaba al üzerini hafif aşacak kadar su koy ıslamaya bırakın. Soğanı, sarımsağı çok ince kıyın. Islanmış bulgura, eti, soğanı, sarımsağı, baharatları tuzu karıştır, köfte yoğurur gibi yoğurun. Elinizi ara sıra suya batırarak. Karışım ele yapışmayacak hale gelince 5 dk dinlendirmeye bırakın. Dikdörtgen borcamın tabanını biraz zeytinyağı ile yağlayın. Limondan büyük harçtan parça alın. Çöp şişlere geçirip sıkıştırın bu işlemi yaparken elinizi suya batırmayı unutmayın.
Tepsiye dizin aralarına biberleri bütün olarak yerleştirin domatesleri ikiye bölün aralarına dizin. Zeytinyağını üzerine sürün 250 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Not arzuya göre domates, biber sayısını artırabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder