Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Temmuz 2014 Çarşamba

Simit Kebabı Yapımı

NefisYemekTarifleri-xlGreYwwn

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 1 saat


Malzemeler

  • 500g orta yağlı kıyma et
  • 1 çay bardağı köftelik siyah bulgur
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yeme  kaşığı dolusu pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber silme
  • 1 tatlı kaşığı kimyon silme
  • 1 çay kaşığı karışık baharat tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3-4 adet domates
  • 6 adet çarliston biber
  • 13 adet çöp şiş

Hazırlanışı

Bulguru geniş bir kaba al üzerini hafif aşacak kadar su koy ıslamaya bırakın. Soğanı, sarımsağı çok ince kıyın. Islanmış bulgura, eti, soğanı, sarımsağı, baharatları tuzu karıştır, köfte yoğurur gibi yoğurun. Elinizi ara sıra suya batırarak. Karışım ele yapışmayacak hale gelince 5 dk dinlendirmeye bırakın. Dikdörtgen borcamın tabanını biraz zeytinyağı ile yağlayın. Limondan büyük harçtan parça alın. Çöp şişlere geçirip sıkıştırın bu işlemi yaparken elinizi suya batırmayı unutmayın.

Tepsiye dizin aralarına biberleri bütün olarak yerleştirin domatesleri ikiye bölün aralarına dizin. Zeytinyağını üzerine sürün 250 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Not arzuya göre domates, biber sayısını artırabilirsiniz.

Simit Kebabı Yapımı 1 Simit Kebabı Yapımı 2 Simit Kebabı Yapımı 3 Simit Kebabı Yapımı 4 Simit Kebabı Yapımı 5

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz