Şehzade Tatlısı
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı irmik
- 2,5 su bardağı un ( fazla da olabilir )
Hazırlanışı
İlk olarak şerbet malzemelerini birleştirip şerbeti hazırlayalım. Soğumaya bırakalım. Hamur malzemelerini bir kapta birleştirip yoğuralım. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Haşhaşa bulayalım. Bu işlemi hamur bitene kadar devam ettirelim. Daha sonra fındık batıralım. 180 derece fırında 25 dakika pişirelim. Fırından çıktıktan sonra sıcak olan tatlının üzerine kaşıkla şerbeti dökelim üstten dökmek daha iyi olur. 1 – 2 saat dinlendirip servis edelim.
0 yorum:
Yorum Gönder