Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Temmuz 2014 Çarşamba

Şehzade Tatlısı

NefisYemekTarifleri-RvCUQQTez

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2,5 su bardağı un ( fazla da olabilir )

Hazırlanışı

İlk olarak şerbet malzemelerini birleştirip şerbeti hazırlayalım. Soğumaya bırakalım. Hamur malzemelerini bir kapta birleştirip yoğuralım. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım. Haşhaşa bulayalım. Bu işlemi hamur bitene kadar devam ettirelim. Daha sonra fındık batıralım. 180 derece fırında 25 dakika pişirelim. Fırından çıktıktan sonra sıcak olan tatlının üzerine kaşıkla şerbeti dökelim üstten dökmek daha iyi olur. 1 – 2 saat dinlendirip servis edelim.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz