Yufkada Kadayıf Sarması Tarifi
Yufkada Kadayıf Sarması Tarifi
Malzemeler
200 Gram Kadayıf
3 Adet Yufka
1 Su Bardağı Fındık
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın
1 Adet Yumurta Akı
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım Limon
Üzeri İçin:
Yeşil Fıstık
Kaymak
200 Gram Kadayıf
3 Adet Yufka
1 Su Bardağı Fındık
1 Çay Kaşığı Toz Tarçın
1 Adet Yumurta Akı
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
2,5 Su Bardağı Su
3 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım Limon
Üzeri İçin:
Yeşil Fıstık
Kaymak
Hazırlanışı
İlk önce kadayıfları elimizle havalandırarak açıyoruz. Ardından ince ince doğruyoruz.Geniş, yayvan ve çelik bir tavaya kadayıfları alıyoruz. 2 tahta kaşığın yardımıyla karıştırarak kavuruyoruz. Kadayıflar pembeleştikten sonra üzerine kırılmış fındığı boşaltıp, karıştırıyoruz.Kadayıflar hafiften kızardıktan sonra tereyağını alıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Karıştırıyoruz. Sıcaklığıyla tereyağı eriyecektir. Ardından üzerine toz tarçını ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.Bu arada yufkalı kadayıf sarması tarifimiz için şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye suyu ve şekeri döküyoruz. Üzerine yarım limonu da alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Şerbetimizin daha kolay soğuması için, geniş cam bir kaseye alıyoruz. Daha sonra tezgaha yufkaları üst üste diziyoruz. Yufkanın kenarındaki kalınlıkları muntazam bir şekilde kesiyoruz. Ardından yufkaları 12 eşit üçgen parçaya kesiyoruz. Yufkaların geniş kenar kısmına hazırladığımız soğuyan kadayıfları paylaştırarak yerleştiriyoruz. Sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Yufkanın uç kısmını yumurta akına batırıp, uç kısmını rahatlıkla kapatıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlıyoruz.Hazırladığımız yufkalı kadayıf sarması tarifimizi kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız yufkalı kadayıf sarması tarifimizi soğuk olan şerbete atıyoruz. Yufkalı kadayıf sarmalarımızı 5 dakika kadar şerbetde bekletiyoruz. Ardından servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine yeşil fıstık serpiyoruz. Kaymak ile servise hazırlıyoruz.
İlk önce kadayıfları elimizle havalandırarak açıyoruz. Ardından ince ince doğruyoruz.Geniş, yayvan ve çelik bir tavaya kadayıfları alıyoruz. 2 tahta kaşığın yardımıyla karıştırarak kavuruyoruz. Kadayıflar pembeleştikten sonra üzerine kırılmış fındığı boşaltıp, karıştırıyoruz.Kadayıflar hafiften kızardıktan sonra tereyağını alıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Karıştırıyoruz. Sıcaklığıyla tereyağı eriyecektir. Ardından üzerine toz tarçını ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.Bu arada yufkalı kadayıf sarması tarifimiz için şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye suyu ve şekeri döküyoruz. Üzerine yarım limonu da alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz.Şerbetimizin daha kolay soğuması için, geniş cam bir kaseye alıyoruz. Daha sonra tezgaha yufkaları üst üste diziyoruz. Yufkanın kenarındaki kalınlıkları muntazam bir şekilde kesiyoruz. Ardından yufkaları 12 eşit üçgen parçaya kesiyoruz. Yufkaların geniş kenar kısmına hazırladığımız soğuyan kadayıfları paylaştırarak yerleştiriyoruz. Sigara böreği sarar gibi sarıyoruz. Yufkanın uç kısmını yumurta akına batırıp, uç kısmını rahatlıkla kapatıyoruz. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlıyoruz.Hazırladığımız yufkalı kadayıf sarması tarifimizi kızgın yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız yufkalı kadayıf sarması tarifimizi soğuk olan şerbete atıyoruz. Yufkalı kadayıf sarmalarımızı 5 dakika kadar şerbetde bekletiyoruz. Ardından servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine yeşil fıstık serpiyoruz. Kaymak ile servise hazırlıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder