Ananaslı Karamelize Pasta
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 50dk
Malzemeler
- 500 gr ananas
- 4 yumurta
- 250 gr toz şeker
- 150 gr tereyağı
- 250 un
- Yarım limon
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
İlk olarak karameli hazırlayalım. Bir tencereye şeker koyup eriyene kadar kızartalım. Şeker eriyince 4 yemek kaşığı suyu kaşık kaşık ilave edip her seferinde karıştıralım. Karamel hazır olunca, kelepçeli bir tepsinin dibine döküp yayalım. Üzerine soyulmuş ve yuvarlak şekilde kesilmiş ananas dilimlerini dizelim. Ben konserve ananas kullanıyorum. Eğer sizde kullanıyorsanız. Konservedeki suyu atmayın. Derin bir kabın içine yumurtaları ve şekeri koyup, köpürene kadar mikserle karıştıralım. Bir köpük elde edelim. Bu karışımın üzerine yumuşamış tereyağını koyup yeniden karıştıralım. Ardından limonun suyunu sıkıp karışıma ilave edip karıştıralım. Kabartma tozunu ilave ettiğimiz unu yavaş yavaş karışıma ilave edelim. Son olarak ananas püresini de ilave edip, önceden 180° derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Peşinden fırını 230 dereceye yükseltip, üzeri tamamen kızarana kadar pişirelim. Pasta piştikten sonra, ılınmasını bekleyelim. Ilıyınca, pastayı ters çevirip kelepçesini açalım (önceden bıçak ile kenarlarından geçin). Ters çevirdiğimiz pastanın üzerini, ananasın suyu, eğer yoksa şekerli suyla ıslatıyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder