Beyaz Çikolata Soslu Profiterol
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- Yarım paket margarin
- 3 adet yumurta
Hazırlanışı
Su ve margarin tencerede margarin eriyinceye kadar kaynatılır. Sonra un eklenerek homojen bir hamur oluncaya kadar 5 dakika karıştırılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir. Soğuyan hamura teker teker yumurtalar ilave edilir. Her yumurta eklendiğinde iyice karıştırılıp diğer yumurta eklenmelidir. 15 dk daha dinlendirildikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye kaşık yardımıyla cevizden biraz küçük parçalar konur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dk pişirilir. Muhallebi için un, süt, şeker çırpılıp ocağa konur. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Pişen muhallebiye vanilya eklenip blenderla çırpılır. Krema torbasına konan muhallebi soğuyan hamurun içine sıkılır ve tarife göre hazırlanan çikolata sosu ve meyveli sos üzerlerine gezdirilir. Antep fıstığıyla servis yapılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder