Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Ağustos 2014 Pazar

Erikli Klasik Alman Pastası

NefisYemekTarifleri-FfQeNjsdo

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 30dk


Malzemeler

  • 250 gram margarin veya tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 1 paket vanilya şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 3 yumurta
  • 50 ml süt
  • 250-300 g kadar un
  • 1 kilo erik

Hazırlanışı

Margarin, şeker, vanilya şekeri ve tuz krema sekline gelene kadar çırpın ve yumurtaları teker teker ekleyip devamlı çırpın. Unu kabartma tozuyla karıştırıp yavaş yavaş bu karışıma ilave edip hamuru yağılı kağıt koyduğunuz tepsiye yayın. Erikleri hamurun üzerine sıralayın. Şekeri tarçınla karıştırıp eriklerin üzerine serpin ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Erikli Klasik Alman Pastası 2 Erikli Klasik Alman Pastası 3

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz