Erikli Klasik Alman Pastası
Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 250 gram margarin veya tereyağı
- 200 gram şeker
- 1 paket vanilya şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 3 yumurta
- 50 ml süt
- 250-300 g kadar un
- 1 kilo erik
Hazırlanışı
Margarin, şeker, vanilya şekeri ve tuz krema sekline gelene kadar çırpın ve yumurtaları teker teker ekleyip devamlı çırpın. Unu kabartma tozuyla karıştırıp yavaş yavaş bu karışıma ilave edip hamuru yağılı kağıt koyduğunuz tepsiye yayın. Erikleri hamurun üzerine sıralayın. Şekeri tarçınla karıştırıp eriklerin üzerine serpin ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder