Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
21 Ağustos 2014 Perşembe

Güveç

NefisYemekTarifleri-jH78k0bx1

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 1 saat 30dk


Malzemeler

  • 700 g kuzu kuşbaşı
  • 200 g kuyruk yağı
  • 1 kg patlıcan
  • 750 g domates
  • 8-10 adet sivri biber
  • 8 adet arpacık soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Annemin tarifi;

Öncelikle kuyruk yağlarını minik minik doğrayıp güvecin dibine yerleştirelim. Üzerine etleri koyalım. Ardından küp küp doğradığınız patlıcanları etlerin üzerine koyalım. Arpacık soğanları da bütün bir şekilde, irice doğradığınız sarımsaklarla birlikte patlıcanların üzerine koyalım. Sonra orta büyüklükte doğradığınız biberleri koyalım. Ayrı bir kapta küçük küçük doğradığınız domateslerle biber salçası ve baharatları üstün körü karıştırıp güvecin en üstüne koyalım. Yarım su bardağı suyu ve sonra yarım çay bardağı kadar sıvı yağı üzerine gezdirdikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyoyla kapatalım. Biz odun ateşinde pişirelim. Ama aynı şekilde ocakta kaynattıktan sonra fırına verilip 180 derecede 1,5 saat pişirilebilir böyle de çok güzel oluyor. Yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Güveç 2

Güveç 3

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz