Güveç
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 1 saat 30dk
Malzemeler
- 700 g kuzu kuşbaşı
- 200 g kuyruk yağı
- 1 kg patlıcan
- 750 g domates
- 8-10 adet sivri biber
- 8 adet arpacık soğan
- 1 baş sarımsak
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Hazırlanışı
Annemin tarifi;
Öncelikle kuyruk yağlarını minik minik doğrayıp güvecin dibine yerleştirelim. Üzerine etleri koyalım. Ardından küp küp doğradığınız patlıcanları etlerin üzerine koyalım. Arpacık soğanları da bütün bir şekilde, irice doğradığınız sarımsaklarla birlikte patlıcanların üzerine koyalım. Sonra orta büyüklükte doğradığınız biberleri koyalım. Ayrı bir kapta küçük küçük doğradığınız domateslerle biber salçası ve baharatları üstün körü karıştırıp güvecin en üstüne koyalım. Yarım su bardağı suyu ve sonra yarım çay bardağı kadar sıvı yağı üzerine gezdirdikten sonra güvecin ağzını alüminyum folyoyla kapatalım. Biz odun ateşinde pişirelim. Ama aynı şekilde ocakta kaynattıktan sonra fırına verilip 180 derecede 1,5 saat pişirilebilir böyle de çok güzel oluyor. Yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder