Hazır Yufkadan Baklava Nasıl Yapılır
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka (genelde içinde 28 adet oluyor)
- 600 gr şeker
- 400 ml su
- 150 gr fındık, badem, ceviz (hangisi elinizde varsa onu kullanın)
- 200 gr tereyağı (ben ayçiçek yağı ile karıştırarak yaptım)
Hazırlanışı
Hazır yufkamızı tezgahımıza seriyoruz ve sarmaya başlayağımız köşeyi 4 parmak gelecek şekilde katlayıp oklavamızı yerleştiriyoruz. İç harcımızı koyup sarıyoruz. Daha sonra sardığımız baklavamızı oklavanın kenarından içe doğru büzüyoruz ve yağlanmış tepsimize oklavamızdan çıkarıp diziyoruz. . Bu işlemi bütün harç bitene kadar uyguluyoruz ve daha sonra eritmiş olduğumuz yağımızı da kestiğimiz baklavamızın üzerine döküp 10 dk kadar dinlendiriyoruz. Ardından 140 derecelik ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.
(NOT: baklava yufkamız hazır olduğu için daha erken pişebilir o bakımdan arada göz kararı olarak takip ederseniz iyi olur) Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder