Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Ağustos 2014 Cuma

Hazır Yufkadan Baklava Nasıl Yapılır

NefisYemekTarifleri-7UNVGDYPU

Kaç Kişilik: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi: 25dk

Pişirme Süresi: 40dk


Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka (genelde içinde 28 adet oluyor)
  • 600 gr şeker
  • 400 ml su
  • 150 gr fındık, badem, ceviz (hangisi elinizde varsa onu kullanın)
  • 200 gr tereyağı (ben ayçiçek yağı ile karıştırarak yaptım)

Hazırlanışı

Hazır yufkamızı tezgahımıza seriyoruz ve sarmaya başlayağımız köşeyi 4 parmak gelecek şekilde katlayıp oklavamızı yerleştiriyoruz. İç harcımızı koyup sarıyoruz. Daha sonra sardığımız baklavamızı oklavanın kenarından içe doğru büzüyoruz ve yağlanmış tepsimize oklavamızdan çıkarıp diziyoruz. . Bu işlemi bütün harç bitene kadar uyguluyoruz ve daha sonra eritmiş olduğumuz yağımızı da kestiğimiz baklavamızın üzerine döküp 10 dk kadar dinlendiriyoruz. Ardından 140 derecelik ısıtılmış fırında 40 dakika pişiriyoruz.

(NOT: baklava yufkamız hazır olduğu için daha erken pişebilir o bakımdan arada göz kararı olarak takip ederseniz iyi olur) Afiyet olsun:)

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz