İrmik Helvası
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 250 gr margarin
- 3 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 2. 5 bardak şeker
- 3 bardak su
Hazırlanışı
İlk olarak su ile şekeri küçük bir tencere içinde kaynatalım. Ardından da yine ayrı bir tencerede sütümüzü kaynatalım. Daha sonra margarinimizi ayrı bir tencerede eritelim. Erittiğimiz margarinin üzerine irmiğimizi katarak bir 15 dk kavuralım. Hafiften rengi dönen irmiğin üzerine şerbetimizi ve sütü dökelim. Bir iki karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak şerbeti çekmesini bekleyelim. Ardından kaselerimize dökerek şekillendirebiliriz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder