Kadayıflı Muhallebi
Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 350 gram kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1, 5 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı toz krem şanti
- 1 yemek kaşığı sana yağ
Hazırlanışı
Kadayıfı bıçak ile ince ince kesin daha sonra tavaya alın tereyağ ile kavurmaya başlayın. Rengi dönmeye başlayınca şekerini ilave edip kavurmaya devam edin en son cevizini atıp soğumaya bırakın. Muhallebisi için: süt, un, şeker ve nişastayı tencereye alın soğuk olarak iyice çırpın, bunun nedeni topaklanmayı önlemektir.
Muhallebi kıvam alana kadar pişirin en son içine vanilya, krem şanti, ve margarin ilave edin ve mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Kadayıflı cevizli harcımızın yarısını tepsinin altına dökün (yarısı üstüne kalacak şekilde), muhallebiyi dökün ve en üste kalan kadayıfları serpin. Soğuk olarak servis edin, benim tavsiyem üstüne vanilyalı dondurma koyun. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder