Kolay Gül Tatlısı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı margarin (eritilmiş)
- 1 çay bardağı yoğurt (isteğe bağlı süt)
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında olmalı)
Hazırlanışı
Malzemeleri karıştırma kabına koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup hamur elde ediyoruz. Çok gerekli değil ama ben yarım saat kadar hamuru dolapta dinlendiriyorum. Daha sonra hamuru 4 parçaya bölüp merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açıp su bardağının ağzıyla hamurdan 3 daire kesip dairelerin uçları üst üste gelecek şekilde koyup enine doğru yuvarlıyoruz. Bıçak yardımıyla ortadan kesip gül şeklini elde ediyoruz. Hafif yağlı tepsiye diziyoruz. 200 derece de yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz. Pembeleşip sertleşince olmuş demektir. Fırından çıkarttıktan sonra 5-10 dk dinlendirip şerbeti ılık şekilde üzerine döküyoruz. yaklaşık 1 saat kadar sonra üzerine hindistan cevizi veya kaymakla servis yapabilirsiniz ama ben sade tercih ediyorum. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder