Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
13 Ağustos 2014 Çarşamba

Kolay Gül Tatlısı

NefisYemekTarifleri-FsxJ5hbPd

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı margarin (eritilmiş)
  • 1 çay bardağı yoğurt (isteğe bağlı süt)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (kulak memesi kıvamında olmalı)

Hazırlanışı

Malzemeleri karıştırma kabına koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup hamur elde ediyoruz. Çok gerekli değil ama ben yarım saat kadar hamuru dolapta dinlendiriyorum. Daha sonra hamuru 4 parçaya bölüp merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açıp su bardağının ağzıyla hamurdan 3 daire kesip dairelerin uçları üst üste gelecek şekilde koyup enine doğru yuvarlıyoruz. Bıçak yardımıyla ortadan kesip gül şeklini elde ediyoruz. Hafif yağlı tepsiye diziyoruz. 200 derece de yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz. Pembeleşip sertleşince olmuş demektir. Fırından çıkarttıktan sonra 5-10 dk dinlendirip şerbeti ılık şekilde üzerine döküyoruz. yaklaşık 1 saat kadar sonra üzerine hindistan cevizi veya kaymakla servis yapabilirsiniz ama ben sade tercih ediyorum. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz