Komşu Çatlatan
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 40dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 10 adet yumurta
- 305 gram şeker
- 50 ml su
- 240 gram un
- 80 gram mısır nişastası
- Kürdan ucuyla pembe gıda boyası
Hazırlanışı
Komşu Çatlatan dedim çünkü tadan misafirleriniz gerçekten çatlayacak. Öncelikle 26 cm olan kek kalıbınızın altına yağlı kağıt koyup sıkıştırın ve kalıbın yanını, altını yağlayın. Daha sonra bir kaba 10 yumurtanın sarısını bir kaba da akını ayırın. 305 gram şekerin yarısını aklara yarısını sarılara ekleyin. Öncelikle sarıların olduğu harcı şeker eriyene kadar çırpın daha sonra içine suyu, unu, nişastayı ekleyin tekrar çırpın. Hazır hale gelince bir köşede bekletin. Sıra aklara geliyor. Akları ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın yaklaşık 5-6 dakika kadar. Hazır hale gelince yumurta sarıların olduğu kaba boşaltın. Elinize tahta kasık alıp alttan üste doğru yavaşça karıştırın. Dediğim gibi yavaşça köpüğü söndürmeden. Bu aşamadan sonra içine ben pembe renk gıda boyası attım, sizler de kürdanın ucuyla ekleyebilirsiniz. Yağladığınız kaba pandispanya harcımızı dökün ve kabı yere vurun yavaşça, böylelikle içinde hava kalmayacaktır. Önceden ısıtılmış fırınımıza girmeye hazır. Pandispanya pişerken kremamızı yapalım. Krem şanti ve 1, 5 çay bardağı süt hariç hepsini koyup, çırpın piştikten sonra krem şantiyi köpürtüp içine ekleyin. Pandispanya pişince ortadan ikiye ayırın. İp bunun için püf noktası olabilir. Daha sonra sulandırdığınız çilek reçelini altına ve üstüne dökün. Arasına krema+muz+damla çikolata ekleyip ikinci katını koyun. Çok katlı olmasını isteyenler bunu rahatlıkla 3′ e veya 4′ e ayırabilir. Kalan krema ile üstünü de kapattıktan sonra süslemeye geçebilirsiniz. Ben pasta çikolatasını benmari eritip yağlı kağıda ince şekilde döküp buzluğa kaldırdım. Donduktan sonra şeritler şeklinde kırıp kenarlarına yapıştırdım. Burası size kalmış istediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder