Saray Simidi
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz büyüklüğünde yaş maya
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- Kulak memesi olacak kıvamda un
Hazırlanışı
Tüm malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz, güzelce yoğurduktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen hamurumuzdan orta büyüklükte yumaklar yapıyoruz. Bir yumağı yuvarlak şekilde açıyoruz iç harcımızı koyuyoruz, iki ucunu birleştiriyoruz ve diğer yanlardan da kapatıyoruz. Resimde görünen şekli alan simidimizin üzerine fırça ile pekmez sürüp susama batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza veriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder