Sulu Tavuk Yemeği
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 1 adet tavuk
- 1/4 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük soğan
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (soğan ve biberlerin kavrulması için)
- 3-4 adet yeşil biber
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- 3-4 adet orta boy patates
- 2-3 adet domates
- Tuz
- Kekik
Hazırlanışı
Tavuk iyice yıkanıp temizlenir. Sıvı yağ bir tencereye alınır ve üzerine küp küp doğranmış soğanlar eklenir. Pembeleşince üzerine doğranmış biberler eklenir ve kavrulur. Biberlerin de rengi dönünce üzerine domateslerle salçayı ekleyin ve menemen kıvama gelene kadar pişirin. Sonra üzerine doğranmış tavukları ekleyin. Tavuklar mühürlenince 1 bardak kadar su ekleyin. Kaynadıktan 20 dakika sonra doğranmış patatesleri ekleyin ve pişirmeye devam edin. Patatesler pişince tuz, kekik ekleyin. Bir karıştırın 5 dakika sonra kapatın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder