Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
5 Ağustos 2014 Salı

Tarçınlı Erik Şerbeti Tarifi

Tarçınlı Erik Şerbeti Tarifi

NefisYemekTarifleri-PYChXXYxp
Malzemeler
1 Kilogram Erik

2,5 Litre Su

2 Adet Kabuk Tarçın

1 Su Bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
Tencereye suyu boşaltıp, kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynadıktan sonra üzerine kabuk tarçınları ekliyoruz. 2 dakika kadar aroması çıkması için, kaynatıyoruz. Ardından toz şekeri boşaltıyoruz. Burada şeker miktarını isteğinize göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz. Şeker eriyene kadar da kaynattıktan sonra üzerine erikleri alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Erikler çatlayıp, rengini verdikten sonra ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz. Şerbet, ılıdıktan sonra sürahiye erik suyunu süzerek dolduruyoruz. Kalan erikleri de süzgeçten ezerek ayrı bir kaseye alıyoruz. Marmelat tarzında yiyebileceğimiz bir tat olacaktır.
  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz