Tarçınlı Erik Şerbeti Tarifi
Tarçınlı Erik Şerbeti Tarifi
Malzemeler
1 Kilogram Erik
2,5 Litre Su
2 Adet Kabuk Tarçın
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Kilogram Erik
2,5 Litre Su
2 Adet Kabuk Tarçın
1 Su Bardağı Toz Şeker
Hazırlanışı
Tencereye suyu boşaltıp, kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynadıktan sonra üzerine kabuk tarçınları ekliyoruz. 2 dakika kadar aroması çıkması için, kaynatıyoruz. Ardından toz şekeri boşaltıyoruz. Burada şeker miktarını isteğinize göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz. Şeker eriyene kadar da kaynattıktan sonra üzerine erikleri alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Erikler çatlayıp, rengini verdikten sonra ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz. Şerbet, ılıdıktan sonra sürahiye erik suyunu süzerek dolduruyoruz. Kalan erikleri de süzgeçten ezerek ayrı bir kaseye alıyoruz. Marmelat tarzında yiyebileceğimiz bir tat olacaktır.
Tencereye suyu boşaltıp, kaynamaya bırakıyoruz. Su kaynadıktan sonra üzerine kabuk tarçınları ekliyoruz. 2 dakika kadar aroması çıkması için, kaynatıyoruz. Ardından toz şekeri boşaltıyoruz. Burada şeker miktarını isteğinize göre azaltabilir veya arttırabilirsiniz. Şeker eriyene kadar da kaynattıktan sonra üzerine erikleri alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Erikler çatlayıp, rengini verdikten sonra ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz. Şerbet, ılıdıktan sonra sürahiye erik suyunu süzerek dolduruyoruz. Kalan erikleri de süzgeçten ezerek ayrı bir kaseye alıyoruz. Marmelat tarzında yiyebileceğimiz bir tat olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder