Tereyağlı Buğday Çorbası
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- İki kase haşlanmış buğday
- İki kase yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
- Tereyağı
- Toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Buğdaylar iki üç su bardağı kadar su ile tencereye alınır. Kaynayınca terbiyesi ılıtılarak eklenir (Un, yumurta, süt, yoğurt mümkünse blender ile ezilir. Kalmış ayranlar da eklenebilir). Hızlı ateşte sürekli karıştırılır. Göz göz olunca altı kapatılır. Kapak açık biraz bekletilir, tuz atılır. Hafif kahverengileştirilmiş tereyağında toz kırmızı biber bir dakika kadar çevrilir ve eklenir.
Acelem varsa en başta buğdaylara içme suyu koyuyorum ve kaynamasını beklemeden terbiyeyi ekliyorum. Sürekli karıştırıyorum ve on dakikada hazır oluyor.
0 yorum:
Yorum Gönder