Tuzlu – Acılı Kurabiye
Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
- yarım paket margarin (125g)
- 2-3 yemek kaşığı evet yağ( vita, pastalık margarin)
- 1 yemek kaşığı sirke
- kabartma tozu
- tuz
- un
- pulbiber (isteğe bağlı)
Hazırlanışı
Tüm malzemeleri geniş bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra fırın tepsisini yağlayıp hamurları düz bir yerde acıyoruz. Küçük bir kahve fincanı yardımı ile hamurdan yuvarlak şekiller çıkarıp tepsimize diziyoruz. Üzerine de yumurta ve çörek otunu serpip 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.
Not: isteyen hamuru ıkı esit parçaya bölerek yarısını acılı da yapabilir ben öyle yaptım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder