Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
24 Ağustos 2014 Pazar

Tuzlu – Acılı Kurabiye

NefisYemekTarifleri-dofrWb62r

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 35dk


Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • yarım paket margarin (125g)
  • 2-3 yemek kaşığı evet yağ( vita, pastalık margarin)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • kabartma tozu
  • tuz
  • un
  • pulbiber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri geniş bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Unu ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra fırın tepsisini yağlayıp hamurları düz bir yerde acıyoruz. Küçük bir kahve fincanı yardımı ile hamurdan yuvarlak şekiller çıkarıp tepsimize diziyoruz. Üzerine de yumurta ve çörek otunu serpip 200 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.

Not: isteyen hamuru ıkı esit parçaya bölerek yarısını acılı da yapabilir ben öyle yaptım. Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz