Vişneli Cheesecake
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Un, pudra şekeri, margarin ve yumurtaya bir kapta yoğuralım ve dolapta 30 dakika dinlendirelim.
Bizde bu arada kremasını hazırlayalım. Vanilya, margarin, damla sakızı hariç bütün ürünleri bir tencerede koyulaşana kadar karıştıralım. Altını kapatalım ve margarin, vanilya ve damla sakızını içine atalım ve karıştıralım.
180 Derece Önceden ısıtılmış fırında hamuru pişirelim. Yaklaşık 25-30 dakika kadar. Fırında çıkarınca yarım bardak süt ile ıslatalım. Üstüne muhallebiyi koyalım ve dolaba kaldıralım.
Şimdide vişneli katman için yarım kilo çekirdeksiz vişneleri bir tencereye koyalım. Üzerine diğer malzemeleri ekleyelim ve karıştıralım sürekli olarak. (ekşi sevmeyenler 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyebilir. )
Hafif kaynamaya başlayınca kapatalım ve blendırla ezelim. Ve dolaptaki muhallebini üstünü kapatacak şekilde dolduralım. 4-5 saat buzdolabında (ben kahvaltılık kısmında sakladım) bekledikten sonra yiyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder