Yaş Pasta
Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 45dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 bardak tam dolu 2. bardağın 3\4 ü kadar un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
Hazırlanışı
Öncelikle pandispanya için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ayrı bir kapta unu, şekerli vanilini, kabartma tozunu eliyoruz. Çırptığımız karışıma sıvı yağı da ekleyip ardından elediğimiz unu döküyoruz. Fırın tepsimize hamurumuzu döküp fırına veriyoruz.
Kreması için ise sütü, unu, şekeri, kakaoyu bir tencereye alıp topaklanmamasını sağlayana kadar karıştırıp pişiriyoruz. Daha sonra soğumasını bekliyoruz. O soğurken biz 1 buçuk çay bardağı süt ile kakaolu krem şantimizi çırpıyoruz. Ardından soğumuş olan kremamızla beraber karıştırıp yeni bir krema elde ediyoruz.
Fırından çıkan pandispanyamızı ortadan ikiye bölüp soğuyan kremamızı arasına sürüyoruz. Arzuya göre üstüne muz yada istediğimiz meyveleri koyup pandispanyanın diğer yarısını da üstüne kapatıyoruz. En son üzeri için 1 su bardağı sütle sade krem şantimizi çırpıp pastamızın üzerini güzelce kaplıyoruz. Daha sonra ben üzerine pasta simi döktüm. İstediğiniz renkte mevcut. üzerinede kurabile kalıbı yardımıyla boncuklarla beraber kalp şekli verip kenarlarınıda yine boncuklarla süsledim. Üstü size kalmış tabi istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder