Mısır Gevrekli Kurabiye
Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
Hazırlanışı
Mısır nişastası hariç tüm malzemeler karıştırılır. Azar azar nişasta eklenir. Şeker hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartılarak yuvarlanır, yağlı kağıda dizilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında üzeri çatlak çatlak olana kadar pişirilir. Kızarması beklenmeyecek. 1 paket kare sütlü çikolata benmari usulü eritilir. Zeytinyağı da eklenir. Olan kurabiyelerin üzerine kaşıkla dökülür. Üzerine kırılmış mısır gevreği eklenir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder