Armutlu İrmikli Çizkek
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 40dk
Armutlu İrmikli Çizkek Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
İç harcı ;
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 2 vanilin
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 500 gram quark (labne)
- 1 limonun kabuğu rendesi
- 3 -4 armut
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı file badem
- Bi kaç damla limon suyu
Armutlu İrmikli Çizkek Tarifi Yapılışı
Öncelikle armutları soyup çekirdekli kısmını çıkartıp küp doğruyoruz tavada tereyağı eritip armutları file badem ve şekerle kavuruyoruz .Biraz limon suyu döküp soğumaya bırakıyoruz 26 cm kelepçeli kalıbın tabanına fırın kağıdı serip kenarlarını yağlıyoruz .Hamurun tüm malzemelerini yoğuruyoruz hamuru kalıba yayıyoruz .İç harcın malzemelerini karıştırıp hazırladığımız armutları içine karıştırıp hamurun üzerine döküp önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayarda fırının orta kısmında 40 dakika pişiriyoruz .Çıkartıp soğumaya bırakıyoruz armut yerine elma kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder