Ayva Tatlısı
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 40dk
Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım ayva
- 2 yemek kaşığı şeker
- Karanfil
- Çubuk tarçın
- Kırmızı gıda boyası
- Yarım limon ve su
Süslemesi için;
- Kaymak
- Ceviz
- Toz antep fıstığı
Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
Yarım ayvayı 1 kişilik porsiyon yapıyorum kaç kişilik yapmak istiyorsanız ona göre ayva soyup ikiye bölün .Sonra yaygan bir kapta üzerlerini geçecek kadar su koyup yarım limon sıkın 5 veya 10 dk bekletin .Bekleyen ayvaları tencereye alalım her 1 dilim ayvanın ortasına 2 yemek kaşığı şeker koyalım ayrı bir kapta hazırladığımız gıda boyalı suyu ayvaların üzerini geçecek kadar koyalım ve içine karanfil ve çubuk tarçını koyalım .Kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirelim ayvalar pişince servis tabağında dilediğiniz gibi süsleyin kaymak veya krem şanti kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder