Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Balkabağı Tatlısı

  • Kaç Kişilik 4-6
  • Pişirme 1 saat 30dk

Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 kg soyulmuş balkabağı
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 tane karanfil
  • Portakal kabuğu rendesi

Üzerine;

  • Ceviz

Balkabağı Tatlısı Tarifi Yapılışı

Akşamdan bal kabağı soyulur ve doğranılır. Doğranan balkabağı tencereye alınır. Üzerine şeker konulur. Sabaha kadar suyunu bırakması için bekletilir. Sulanan bal kabağı ocağa alınır. İçine karanfil ve portakal kabuğu konulur. Orta ateşte yaklaşık iki saate yakın pişirilir. Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz