Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Börek Mayalı Samsa Tarifi

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 20dk

Börek Mayalı Samsa Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1+1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya

İç Harcı için;

  • 400 yarım yağlı dana kıyma
  • 4 tane orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik, karabiber, kırmızıbiber ve kimyon.

Arasına sürmek için;

  • 100 gr eritilmiş margarin

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta

Börek Mayalı Samsa Tarifi Yapılışı

İlk önce hamur malzemelerini yoğuralım ne çok sert ne çok yumuşak olacak, ayni anda iç harcı hazırlayalım.Bir yandan da margarini eritelim.Yoğrulan hamuru 3 parçaya ayıralım.Ayrılan hamuru her birini tek tek yuvarlak bir şekilde oklava yardımıyla açılır.Açılan hamura eritilen margarinden her yerine gelecek şekilde sürülür.Sürdükten sonra rulo şekilde katlanır ve yumurta büyüklükte bıçak yardımıyla kesilir. Kestikten sonra dolapta 30 dk dinlendirilir.Dinlen bezeyi kenarlarından başlayacak şekilde merdane yardımıyla açılır.Açtıktan sonra iç harçtan koyulur ve üçgen verecek şekilde kapatılır.Bezeyi açarken fırını 210 dereceye ayarlanır.Hazır olan samsalar fırın tepsiye dizilir.Yumurtayı çatal ile çırpılır ve üzerine sürülür.Susam serpilir ve fırına verilir.Pişen samsaları kapaklı bir kaba kaldırılır bir 30 dk dinledirildikten sonra Afiyetle Servise sunulur.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz