Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Buzluk Kurabiyesi

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 10dk
  • Pişirme 25dk

Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzerine:

  • 1 yumurta beyazı
  • Susam
  • Haşhaş

Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Selamlar Size nefis yapımı çok kolay ve bir o kadar uzun ömürlü bir kurabiye tarifi vereceğim. Ani misafire buzluğunuzdan çıkarıp güvenle sunabileceğiniz lezzeti hoş bir kurabiye. Başlayalım tarife :

Öncelikle malzemeler oda sıcaklığında olsun.

Yumurta ve şekeri çatalla çırpın. Üzerine diğer malzemeleri sırası ile ekleyin. Yumuşacık bir hamur yoğurun. On dakika kadar üzerini kapatıp bekleyin. Küçük kaplara yumurta akı, susam ve haşhaşı ayrı ayrı koyun. Hamura istediğiniz şekli vererek önce yumurta akına daha sonra diğer malzemelere batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 derece fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin. Dilediğiniz kadarını tüketin kalanını buzluğa gönderin :) Yazdan yapıp kışın çıkarıp tüketebilirsiniz.

Bereketli sofralarınız olsun☺

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz