Buzluk Kurabiyesi
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Buzluk Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
Üzerine:
- 1 yumurta beyazı
- Susam
- Haşhaş
Buzluk Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Selamlar Size nefis yapımı çok kolay ve bir o kadar uzun ömürlü bir kurabiye tarifi vereceğim. Ani misafire buzluğunuzdan çıkarıp güvenle sunabileceğiniz lezzeti hoş bir kurabiye. Başlayalım tarife :
Öncelikle malzemeler oda sıcaklığında olsun.
Yumurta ve şekeri çatalla çırpın. Üzerine diğer malzemeleri sırası ile ekleyin. Yumuşacık bir hamur yoğurun. On dakika kadar üzerini kapatıp bekleyin. Küçük kaplara yumurta akı, susam ve haşhaşı ayrı ayrı koyun. Hamura istediğiniz şekli vererek önce yumurta akına daha sonra diğer malzemelere batırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 derece fırında 20-25 dakika kontrollü olarak pişirin. Dilediğiniz kadarını tüketin kalanını buzluğa gönderin :) Yazdan yapıp kışın çıkarıp tüketebilirsiniz.
Bereketli sofralarınız olsun☺
0 yorum:
Yorum Gönder