Çi Börek
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 5dk
Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 .5 su bardağı un
- 1. 5 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
İçi için;
- 2 büyük boy patates
- Pulbiber
- Kuru nane
- Tuz
- Kızartmak için yağ
Çi Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba unu kabın içine alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Tuzunu ve suyu katıyoruz güzelce yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak şekilde hamur elde ediyoruz. Kıvamına göre un az gelirse az az katabiliriz.
Hamuru ceviz büyüklüğüne bölüp yuvarlıyoruz. Bunları ayrı biyere ayırıp iç harcını hazırlıyoruz.Patatesleri dilimledim ki daha çabuk haşlansın diye. 10 dk içinde patateslerimiz haşlanıyor.Kalan suyunu süzdükten sonra bardak yardımıyla eziyoruz. Baharat atıyoruz ve iç harcı hazır.
Hamurları tek tek alıp açıyoruz ve iç harçtan yarısına koyup çatal yardımıyla kapatıyoruz.
Ve bol yağda kızartıyoruz bu kadar
afiyet olsun yapanlara şimdiden
0 yorum:
Yorum Gönder