Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Çi Börek

  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 5dk

Çi Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 .5 su bardağı un
  • 1. 5 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz

İçi için;

  • 2 büyük boy patates
  • Pulbiber
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Kızartmak için yağ

Çi Börek Tarifi Yapılışı

Merhaba unu kabın içine alıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Tuzunu ve suyu katıyoruz güzelce yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak şekilde hamur elde ediyoruz. Kıvamına göre un az gelirse az az katabiliriz.

Hamuru ceviz büyüklüğüne bölüp yuvarlıyoruz. Bunları ayrı biyere ayırıp iç harcını hazırlıyoruz.Patatesleri dilimledim ki daha çabuk haşlansın diye. 10 dk içinde patateslerimiz haşlanıyor.Kalan suyunu süzdükten sonra bardak yardımıyla eziyoruz. Baharat atıyoruz ve iç harcı hazır.

Hamurları tek tek alıp açıyoruz ve iç harçtan yarısına koyup çatal yardımıyla kapatıyoruz.

Ve bol yağda kızartıyoruz bu kadar

afiyet olsun yapanlara şimdiden

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz