Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Çiçek Kurabiye (NYT Mutfak Tarifi)

  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 20dk
  • Pişirme 15dk

Çiçek Kurabiye (NYT Mutfak Tarifi) İçin Malzemeler

  • 250 gr tereyağ (yumuşak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-3, 5 su bardağı un (Kontrollü)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt(Kakaolu hamura eklemek için)

Çiçek Kurabiye (NYT Mutfak Tarifi) Yapılışı

Selamun Aleyküm ☺Çok güzel bir tarif NYT üyesi arkadaşlar, yalnız ben yorumlara bakarak ufak tefek değişiklikler yaptım. Mutlaka deneyin. Evde küçük çocuğunuz varsa onlar içinde bir etkinlik oluyor. Verin küçük parçalardan ellerine onlar şekillendirsin hem de eğlensinler. Biz öyle yaptık hatta çiçek şeklini çok az yapabildim onlar istedikleri şekilleri yaptılar☺Tarife gelince; Yumuşamış olan yağ bir kaba alınır. İçine yumurta pudra şekeri eklenir ve karıştırılır.Ardından nişasta ve unun birazı eklenip tekrar karıştırılır.Kalan un azar azar eklenir. Vanilya va kabartma tozu da eklenip yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamur ikiye bölünür. Bir parçasına kakao ve süt eklenip iyice yoğurulur. Kakao hamuru sertleştirdiği için ben böyle yaptım.Daha sonra her iki hamurdan fındıktan az büyük yuvarlaklar yapılıp çiçek şekli verilir.180 derece de hafif kızarana kadar pişirilir.Biz başka şekiller de yaptık. Kaplumbağa kurabiye de yapabilirsiniz.Tarif için NYT mutfağa teşekkür ederim.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz