Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Çilekli Kuplar

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 5dk
  • Pişirme 20dk

Çilekli Kuplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1. 5 paket burçak bisküvi
  • 1 paket çilekli jöle
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Kreması için;

  • 6 su bardağı süt(1 su bardağı krem şanti için)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker

Çilekli Kuplar Tarifi Yapılışı

Merhabalar bu tatlıya ben bayılıyorum hem çok hafif hemde mükemmel bir lezzeti var sizlerde mutlaka deneyin :)

Efendim gelelim tarifimize, ilk önce krem santimizi 1 bardak soğuk suyla çırpıp buzdolabına atıyoruz. Derin bir tenceremizin içine 2 yemek kaşığı unu 1 2 dk çok hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ( yakmamaya dikkat edelim unu yoksa tadı istediğimiz gibi olmuyor) pembeleştikten sonra nişastayı, şekerimizi ekleyip karıştırıyoruz daha sonra yavaş yavaş 5 bardak ( 1 litre) sütümüzü ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz yaklaşık 5 dk sonrada vanilyamızı ekleyip kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Kremanın soğuması için kenara alıyoruz, soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle çırpıyoruz.Bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz ve üzerine erimiş tereyağımızı ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz.Elde ettiğimiz bisküvileri kuplarımızın tabanına 2 parmak kadar koyup kaşık yardımıyla bastırarak sıkıştırıyoruz ve üzerine kremamızı kupların bitimine 2 parmak kala kadar ekliyoruz.Jölemiz için 2, 5 kaynamış suyun içerisine poşet jelimizi döküp tamamı eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Hafif ılıyınca kuplarımızın üzerine döküyoruz, sıcaklığı çok önemli çok sıcak olursa kremamızı eritir. Kuplarımızın üzerine evinizde ne varsa süsleye bilirsiniz ben bunların üzerine çilek koymayı seviyorum fakat malum kış ayındayız yazın bu şekilde servisle mükemmel oluyor umarım beğenirsiniz afiyet olsuun :)

NOT: Resimlerde de göreceğiniz gibi ortalarında çilek varmış gibi katı görüntüler var sizde o şekilde bir görüntü isterseniz 2 paket jöle alıp birini önceden yapıp buzdolabında donduruyosunuz ve kaşık yardımıyla tatlımızın üzerine gelişi güzel koyuyoruz daha sonra yaptığımız diğer jeli üzerine döküyoruz.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz