Dalak Tarifi (Kan Yapıcı)
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 20dk
Dalak Tarifi (Kan Yapıcı) İçin Malzemeler
- 1 adet dalak
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 3 veya 4 kaşık yağ
Dalak Tarifi (Kan Yapıcı) Yapılışı
Dalak güzelce iri şekilde doğranır ,deri tarafını bıçaklamayı unutmayın ,2 saat önceden baharatlarını dökün ,terbiyesini yapın tavayı yağlayıp dalakları içinde pişirin, kısık ateşe bırakın arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişirin ,arada bıçakla çizin ki içindeki kan çıksın, pişene kadar devam edin, pişince kapatın ,afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder