Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
8 Şubat 2017 Çarşamba

Diyet Altı Kurabiye Üstü Browni

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 45dk

Diyet Altı Kurabiye Üstü Browni Tarifi İçin Malzemeler

KURABİYE İÇİN;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı pekmez ya da bal
  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi sütü ( yok ise hindistan cevizi rendesini mikro dalgada 1 çay bardağı süt ile ısıtıp süzün. )
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yettiği kadar tam buğday un ya da tercihen yulaf kepeği, çavdar. ( ele yapışmayan hamur )
  • 2 avuç fındık

BROWNİ İÇİN;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt( 2 su bardağı sütü tencerede 2 yemek kaşığı bal ile 20 dk pişirin soğumaya bırakın. ) ya da ballı süt(1 su bardağına 1 yemek kaşığı bal)
  • 10 adet hurma ( sıcak suda bekletilip rondodan geçirilecek)
  • 10 adet kestane( sıcak suyla haşlanacak )
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 60 gram bitter çikolata
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tüp vanilin
  • 50 gram tam buğday un

Diyet Altı Kurabiye Üstü Browni Tarifi Yapılışı

Kurabiye malzemelerini derin bir kapta homojen kıvama gelene kadar yoğurun.Ardından zeytinyağı sürülmüş fırın tepsisine harcı dökün.Kek için hurmaları sıcak suda bekletip, ocakta suda haşladığımız kestaneleri rondodan geçirelim. ( Kestaneler yumuşak olacak )2 yumurtayı benmari usulü erittiğimiz çikolata ile çırpalım.Ardından sütümüzü ekleyelim.Un, kakao ve vanilini ekleyelim.En son hurma ve kestane karışımını kabartma tozuyla beraber ekleyelim.Kurabiye karışımının üstüne dökelim ve 180 derece fırında 30-35 dakika pişirelim.Afiyet Olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz