Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
6 Şubat 2017 Pazartesi

Donut

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Donut Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 yumurta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket ıstant maya
  • Aldığı kadar un
  • 1 fiske tuz
  • 50 gram eritilmiş margarin

Sosu için;

  • 80 gr sütlü
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 paket krema

Süsleme için;

  • Hindistan cevizi ve ya farklı süslemeler

Donut Tarifi Yapılışı

Hamur kabımızın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı alıp iyice karıştıralım. 10 dakika kadar üstünü kapatıp mayalanmasını bekleyelim. Daha sonra yumurtaları, bir fiske tuzu ve eritilmiş margarini de ekleyip karıştıralım. Unu azar azar ekleyip iyice yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve üstünü kapatıp bir 10-15 dakika daha dinlendirelim. Dinlenen hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açalım. Ağzı geniş bir bardakla açtığımız hamurdan yuvarlaklar keselim. O yuvarlakların tam ortasını da küçük pet şişe kapağıyla bir daha keselim. Kestiğimiz yuvarlakları yağda hafif kızartalım ve havlu kağıda alalım ki yağını çeksin.Diğer taraftan 1 paket kremayla çikolataları eritip biraz ılıttıktan sonra kızarttığımız donutların bir yüzünü çikolataya bulayalım ve servis tabağına alalım. Üzerini istediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet Olsun.

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz