Donut
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Donut Tarifi İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık süt
- 2 yumurta
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket ıstant maya
- Aldığı kadar un
- 1 fiske tuz
- 50 gram eritilmiş margarin
Sosu için;
- 80 gr sütlü
- 80 gr bitter çikolata
- 1 paket krema
Süsleme için;
- Hindistan cevizi ve ya farklı süslemeler
Donut Tarifi Yapılışı
Hamur kabımızın içine ılık sütü, şekeri ve mayayı alıp iyice karıştıralım. 10 dakika kadar üstünü kapatıp mayalanmasını bekleyelim. Daha sonra yumurtaları, bir fiske tuzu ve eritilmiş margarini de ekleyip karıştıralım. Unu azar azar ekleyip iyice yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve üstünü kapatıp bir 10-15 dakika daha dinlendirelim. Dinlenen hamuru merdaneyle 1 cm kalınlığında açalım. Ağzı geniş bir bardakla açtığımız hamurdan yuvarlaklar keselim. O yuvarlakların tam ortasını da küçük pet şişe kapağıyla bir daha keselim. Kestiğimiz yuvarlakları yağda hafif kızartalım ve havlu kağıda alalım ki yağını çeksin.Diğer taraftan 1 paket kremayla çikolataları eritip biraz ılıttıktan sonra kızarttığımız donutların bir yüzünü çikolataya bulayalım ve servis tabağına alalım. Üzerini istediğimiz gibi süsleyelim. Afiyet Olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder