Tatlılar Kurabiyeler Sebze Yemekleri Diyet Yemekleri İçecek Tarifleri Et Yemekleri Bakliyat Yemekleri
9 Şubat 2017 Perşembe

Etli Lahana Sarması

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Etli Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

İç Harcı;

  • 300 gr satır kıyma
  • 2 adet soğan
  • Maydanoz
  • Pul biber
  • Tuz
  • Isot
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yağ
  • Salça
  • 1 adet dolmalIk lahana

Etli Lahana Sarması Tarifi Yapılışı

Lahanaları ayıklayıp sıcak suda biraz haşlıyoruz. Süzüp soğuk sudan geçiriyoruz. Sonra soğanları minik minik doğruyoruz ve diğer harcı malzemeleri ekliyoruz ve harmanlıyoruz. Lahanaları saracak şekilde kopararak içine harç koyup sarıyoruz. Hepsi bittikten sonra lahanaların üzerine az salça, tuz, yağ ,su koyarak ocağa koyuyoruz. Afiyet olsun

  • Blog Yorumları
  • Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © 2014 Bu Gün Ne Pişirsem Tüm Hakları Saklıdır...
Tasarım Gürhan Korkmaz